Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο γρίφος πίσω από τον επιθετικό!!!


(απο paok24.com)Ο ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται και ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλείνει το πρώτο παζλ στον άξονα με την απόκτηση του Κούρτιτς.

Ένας παίκτης με παραστάσεις, εμπειρία, ποιότητα που θα δώσει την ισορροπία που θέλει και ο προπονητής της ομάδας στην καίρια θέση που υπάρχει το κενό, μετά την αποχώρηση του Μαουρίτσιο το περασμένο καλοκαίρι.

Ο πλάγιος μπακ ήρθε, ο επιθετικός ήρθε, ο κεντρικός μέσος ήρθε και πλέον όλοι μιλούν για τον αριστερό μπακ και τον πλάγιο μεσοεπιθετικό. Υπάρχει όμως και μία θέση που ναι μεν υπάρχουν επιλογές στο ρόστερ, αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει κάτι διαφορετικό. Ένας μεσοεπιθετικός που θα έχει πλούσια αθλητικά στοιχεία, θα πατάει περιοχή, με έφεση στο σκοράρισμα και προσωπική ενέργεια.

Πάνω σε αυτή τη θέση ο ΠΑΟΚ έχει επιλογές τους Ουάρντα, Καγκάβα, Μπίσεσβαρ και μία μικρή αλχημεία, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τους Ελ Καντουρί όπως είπε χθες ο Ραζβάν Λουτσέσκου ή ακόμα και τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Είναι όμως αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν; Μάλλον όχι.

Εξ αρχής από τις 3 κύριες επιλογές, ο Μπίσεσβαρ θα έρθει στην ομάδα στα μέσα του Αυγούστου και φυσικά κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα αποδώσει όπως και τις σεζόν των τίτλων ή θα δούμε την εικόνα του Ολλανδού επί Αμπέλ Φερέιρα που τον έφεραν τελικά στην πόρτα του δανεισμού στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η δεύτερη επιλογή, αυτή του Καγκάβα, έχει και αυτή τα ρίσκα της. Ο Ιάπωνας σίγουρα έχει την ποιότητα που θέλει η θέση, έχει τις σωστές μεταβιβάσεις που χρειάζονται, αλλά του λείπει η σωματική δύναμη, εάν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες σε έναν αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος. Επίσης τα περσινά του δείγματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι και όλοι περιμένουν η νέα συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποδώσει καρπούς και ο ΠΑΟΚ να έχει στην μηχανή του τον παίκτη που περίμεναν όλοι όταν ήρθε στην ομάδα.

Έτσι, ο παίκτης που ίσως είναι το κλειδί για την ομάδα και κυρίως το κλειδί για τα πρώτα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος πρώτα από όλα είναι αθλητικός και μπορεί να πιέσει τον αντίπαλο από την πρώτη πάσα. Μπορεί να πασάρει σωστά και να πατήσει περιοχή με επιτυχία. Μπορεί να απειλήσει και με τα δύο πόδια, με το κεφάλι, αλλά το βασικότερο να πάρει τη σωστή θέση μέσα στην περιοχή σαν επιθετικός. Το πρόβλημα όμως του Αιγύπτιου είναι άλλο. Πέραν ότι μπορεί με μία αντίδραση του να χαλάσει τα πάντα σε ένα παιχνίδι ή μία προπόνηση, στο αποκλειστικά τακτικό κομμάτι, κρατάει την μπάλα περισσότερο από όσο πρέπει.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θέλει έναν παίκτη στα δεδομένα της τακτικής του Λουτσέσκου που θα έχει ναι μεν τα προσόντα του Ουάρντα και την ευκολία που κινείται μέσα στην περιοχή, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει και το μεστό παιχνίδι του Καγκάβα, χωρίς κατάχρηση της μπάλα. Κάτι τέτοιο έκανε τέλεια ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ παλαιότερα και ο Δημήτρης Πέλκας, αλλά σίγουρα αυτό δεν μπορεί να το έχει άμεσα ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομάδα. Μάλιστα εάν δεν μπορέσει να κερδίσει κάτι περισσότερο από τους Μπίσεσβαρ, Καγκάβα και Ουάρντα σε αυτή τη θέση, είναι σίγουρο ότι θα βγει στην αγορά να ψάξει και έναν παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά, κάτι που όμως θα αργήσει και ίσως το δει μετά τις 15 Αυγούστου.

Τέλος, στις χθεσινές του δηλώσεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η θέση μπορεί να πάει και στον Ομάρ Ελ Καντουρί. Για την ακρίβεια τόνισε ότι ο Κούρτιτς ουσιαστικά θα απελευθερώσει τον Μαροκινό άσο και έτσι θα μπορεί να ανέβει στην επόμενη σκάλα του άξονα ή των εξτρέμ. Όμως και ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν έχει όλα τα στοιχεία για μεσοεπιθετικός, πίσω από τον φορ. Εξ αρχής δεν μπορεί να απειλήσει από μακριά, δεύτερον δεν πατάει περιοχή με την επιτυχία που πρέπει και τρίτον η αποτελεσματικότητα τα 4 χρόνια του στον ΠΑΟΚ. Τις χρονιές που η ομάδα ήταν πρώτη στη βαθμολογία, ο Ελ Καντουρί ξεκίνησε από επιτελικός, έπαιξε πολλές φορές σαν πλάγιος μπροστά από τον Βιεϊρίνια, αλλά η απόδοσή του δεν ήταν εκείνη που θα τον κρατούσε βασικό. Επίσης τα επόμενα δύο χρόνια που έπαιξε στη θέση του (κεντρικός μέσος) μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην πήρε πρωτάθλημα, αλλά ο ίδιος ήταν θετικός σχεδόν σε κάθε του αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου