Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Οι έξι λόγοι της αγωνιστικής κατάρρευσης του «δικεφάλου»!!!


(απο sportime.gr)Από τις μεταγραφές και τον τραυματισμό του Ολιβέιρα μέχρι τις αποφάσεις της διοίκησης. Οι λόγοι της κατάρρευσης του ΠΑΟΚ!

Μετά το «ναυάγιο» στη Νίκαια, ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει τα πέντε συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη κι έχει εισέλθει σε βαθιά περίοδο κρίσης.

Η φετινή σεζόν θυμίζει εποχές από παλαιότερα χρόνια όταν και τότε «ψαχνόταν» να φτιάξει μία ομάδα, που να μπορεί να διεκδικεί τίτλους.

Ο «δικέφαλος» δαπάνησε ένα πολύ μεγάλο ποσό για να φέρει ξανά στη Θεσσαλονίκη τον Ραζβάν Λουτσέσκου και πίστεψε ότι η συνταγή αυτή, που ήταν δοκιμασμένη θα τον κάνει ξανά ισχυρό κι ενώ το ξεκίνημα δεν ήταν κακό, τελικά μέσα σε λίγους μήνες η ομάδα κατέρρευσε.

Το Sportime προσπαθεί να αναλύσει τους λόγους, που έφεραν τον Κυπελλούχο Ελλάδας σε αυτό το αδιέξοδο.

Αναλυτικά έξι οι λόγοι (όχι με σειρά σημαντικότητας) που «στοιχίζουν» στον ΠΑΟΚ:

1 – Κακές μεταγραφικές επιλογές

Τον περασμένο χειμώνα τα μεταγραφικά αποκτήματα των Κρμέντσικ και Μπάμπα έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και στα πλέι οφ ο «δικέφαλος» άρχιζε να αποδίδει κι ολοκλήρωσε τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει κανέναν από τους δύο παίκτες ενώ δεν μπόρεσε να κάνει και την πολυπόθητη μεταγραφή στη θέση «10». Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ, Τέιλορ, Άκπομ δεν έχουν δώσει ως τώρα το κάτι παραπάνω στην ομάδα, η οποία από πέρσι «φώναζε» για ενίσχυση.

2 – Τραυματισμός Ολιβέιρα

Ο πρώτος παίκτης, που ζήτησε ο Λουτσέσκου από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο «δικέφαλος επέμεινε πολύ για την περίπτωσή του καθώς για τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν παίκτης-κλειδί για την ομάδα, που ετοίμαζε από το καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος πράγματι ήταν μεταμορφωμένος σε σχέση με την περσινή του σεζόν στην ΑΕΚ, ξεκίνησε, πετυχαίνοντας σε κάθε ματς γκολ και φαινόταν πως ήταν έτοιμος για μεγάλα πράγματα στον ΠΑΟΚ αλλά υπέστη ρήξη χιαστών και δεν έχει παίξει από τον Αύγουστο.

3 – Απουσίες λόγω τραυματισμών

Ο «δικέφαλος» ταλαιπωρείται από την αρχή της σεζόν με διάφορους τραυματισμούς. Σχεδόν ποτέ ο Λουτσέσκου δεν είχε πλήρες ρόστερ στη διάθεσή του και έτσι και ξέμενε από λύσεις και δεν μπορούσε να έχει μία σταθερή ενδεκάδα για σερί αγώνες.

4 – Εμπιστοσύνη Λουτσέσκου στην ομάδα του νταμπλ

Ο Ρουμάνος προπονητής «προδόθηκε» από το συναισθηματικό του δέσιμο με τους παίκτες, με τους οποίους έγραψε ιστορία και κατέκτησε το νταμπλ το 2019. Στην ερώτηση όλων το καλοκαίρι εάν οι παίκτες αυτοί μπορούν να ανταποκριθούν καθώς έχουν περάσει και τα χρόνια, ο Λουτσέσκου ήταν σίγουρος ότι δεν έχει σχέση η ηλικία των παικτών και θα καταφέρουν να ανταποκριθούν σε μία απαιτητική σεζόν και με δύο αγώνες την εβδομάδα. Τελικά, χθες παραδέχθηκε ότι για παράδειγμα διαχειρίστηκε λάθος τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος «έσκασε», ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες δείχνουν κουρασμένοι, έχουν συχνά τραυματισμούς και περνούν περίοδο ντεφορμαρίσματος.

5 – Διαχείριση ρόστερ από Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου επέμενε στη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών οι οποίοι δεν τον έχουν βοηθήσει και μάλιστα τον έχουν εκθέσει αρκετές φορές, όπως είναι ο Εσίτι κι ο Άκπομ. Ο Ρουμάνος τεχνικός ταυτόχρονα δεν έχει δώσει ευκαιρίες σε παίκτες όπως ο Κούτσιας και ο Τσιγγάρας, που θα μπορούσαν να πάρουν ματς στις θέσεις των παραπάνω αλλά υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, που ίσως θα μπορούσαν να του δώσουν λύσεις, όπως για παράδειγμα ο Λύρατζης στα δεξιά, που η ομάδα πάσχει. Επίσης, ο έμπειρος προπονητής δεν εμπιστεύτηκε το δίδυμο Μιχάι-Μιχαηλίδη, που κάποια στιγμή κλήθηκε να αγωνιστεί και τα πήγε πολύ καλά και συνεχίζει να επιμένει στον ντεφορμέ Βαρέλα.

6 – Διοικητική ανεπάρκεια

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του νταμπλ δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις για τη σωστή μετάβαση της νέας σελίδας κι ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια προσπάθησε να κάνει ανανέωση της ομάδας, φέτος με την επιστροφή Λουτσέσκου δέχθηκε να έχει ένα ρόστερ, το οποίο είχε απορρίψει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν είχε τελικά ποτέ ένα πλάνο και ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ. Οι Θεσσαλονικείς άλλαξαν πολλούς αθλητικούς διευθυντές χωρίς να στηρίξουν τις επιλογές τους και το ίδιο έκαναν και με τους προπονητές. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να υπάρχει κακή διαχείριση όλου του αγωνιστικού τμήματος καθώς κάθε έξι μήνες άλλαζε φιλοσοφία κι αυτό δημιούργησε πρόβλημα και στα αποδυτήρια με την κακή διαχείριση διάφορων ζητημάτων των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου