Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η αποτίμηση των δανεικών στην τελική ευθεία!!!


(απο paok24.com)Το ρόστερ του ΠΑΟΚ σημερα μετρά 25 ενεργούς παίκτες στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, τους 2 τερματοφύλακες που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά και τους Βαρέλα και Ολιβέιρα, που ο πρώτος προπονείται με τον ΠΑΟΚ Β και ο δεύτερος τις τελευταίες ημέρες μπήκε και πάλι στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. 

Σε αυτούς τους 25 παίκτες, ο ΠΑΟΚ έχει 5 δανεικούς με τον έναν όμως να είναι μία εξεζητημένη περίπτωση. Ο Γιασμίν Κούρτιτς μπορεί να είναι δανεικός από την Πάρμα, αλλά είναι δανεικός έως το καλοκαίρι του 2023, που τελειώνει το συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα και μετά θα μπορεί να διαλέξει ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία τους. 

Οι έτεροι 4 παίκτες της ομάδας που είναι δανεικοί (Σίντκλεϊ, Σάστρε, Μιτρίτσα και Άκπομ), το καλοκαίρι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις ομάδες του και έτσι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία τους ή θα ψάξει τους αντικαταστάτες τους.

Ο τελευταίος δανεικός που ήρθε στην Τούμπα, είναι ο Γιοάν Σάστρε. Ο Ισπανός πλάγιος μπακ ήρθε από την Μαγιόρκα, έχει ρήτρα αγοράς στις 500.000 €, κάτι που θα γίνει υποχρεωτικό εάν σημειώσει συγκεκριμένες συμμετοχές με την ομάδα έως το τέλος της σεζόν. Μέχρι στιγμής ο Σάστρε έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και σε αυτό δεν ευθύνονται τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά η εν γένει παρουσία του και φυσικά η πρώτη σύγκριση που έγινε με τον Ροντρίγκο Σοάρες που αποχώρησε και με τον Λούκας Τέιλορ που έχει αντικαταστήσει στο ρόστερ και στην 11άδα. Ο Ισπανός είναι τυπικός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά το βασικότερο είναι ότι δείχνει να είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ επιθετικά με τις επελάσεις του, με τις συνεργασίες με τον εκάστοτε μεσοεπιθετικό, ενώ η τεχνική του κατάρτιση και τα γεμίσματα του στην αντίπαλη περιοχή, δείχνουν τι έλειπε από την ομάδα μετά την αποχώρηση του Λέο Μάτος την περσινή σεζόν. 

Βαθμός ετοιμότητας όταν ήρθε: 8/10

Προσαρμογή: 8/10  Πιθανότητες παραμονής: 9/10

Εκτός του Σάστρε δανεικός είναι και ένας άλλος πλάγιος μπακ, ο Σίντκλεϊ. Ο Βραζιλιάνος ήρθε από την Ντιναμό Κιέβου και μετά τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια, πήρε πολλά και συνεχόμενα λεπτά, είχε και αυτός τραυματισμούς και στην αρχή της σεζόν έδειξε ότι είναι ένας έτοιμος παίκτης για το σύνολο του ΠΑΟΚ. Το σημαντικό του γκολ με τον Παναιτωλικό, η σοβαρή του αμυντική παρουσία και η σύγκριση με τον Λούκας Τέιλορ τον έκαναν εξ αρχής μία θετική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας. Η επάνοδος του Βιεϊρίνια και η συμμετοχή του στο παιχνίδι της ομάδας, η μεταγραφή του Σάστρε που έδειξε ότι μπορεί να βρεθεί ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής μέσα από το σωστό σκάουτινγκ, αλλά και η ενεργοποίηση του Λύρατζη, έδειξε ότι ο Βραζιλιάνος μπακ μπορεί να είναι ένας καλός ποδοφαιριστής, αλλά δεν είναι αυτός που θέλει ο ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν, εάν μάλιστα ο Βιεϊρίνια αποχωρήσει ή μειωθούν κι άλλο τα παιχνίδια που αγωνίζεται. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ντιναμό Κιέβου βρίσκεται αυτή την περίοδο στην εμπόλεμη κατάσταση της Ουκρανίας και έτσι ο παίκτης σίγουρα εάν το θέλει ο ίδιος μπορεί να παραμείνει στην Τούμπα και την επόμενη σεζόν. 

Βαθμός ετοιμότητας όταν ήρθε: 7/10

Προσαρμογή: 8/10  Πιθανότητες παραμονής: 6/10

Μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε άμεσα να βρει επιθετικό, καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει μόνο με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ενώ ο Γιώργος Κούτσιας δεν γινόταν να πάρει τόσο γρήγορα λεπτά συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε σε μία εν μέρει δοκιμασμένη λύση, αλλά όχι με την ποιότητα του Πορτογάλου. Έτσι ήρθε από την Μίντλεσμπρο ο Τσούμπα Άκπομ που είχε αποχωρήσει για τον αγγλικό σύλλογο το Σεπτέμβρη του 2020. Ο Άκπομ μετρά 34 συμμετοχές στη φετινή σεζόν με 9 γκολ, νούμερα που δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά δεν είναι και αυτά που αρμόζουν σε έναν επιθετικό ομάδας πρωταθλητισμού με προκρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσο ήταν στην ομάδα ο Κάρολ Σφιντέρσκι δεν είχε ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο βασικός επιθετικός της ομάδας, ενώ τώρα με τον Τσόλακ, μπορεί να φαίνεται σαν πρώτος, αλλά δεν το δείχνει όπως περίμενε ο οργανισμός ΠΑΟΚ, από τον Νέλσον Ολιβέιρα. Πλέον όλα κρίνονται από την κατάσταση του Πορτογάλου στράικερ, μιας και εάν είναι καλά στην υγεία του και ο Τσόλακ μπορεί να βρει πρόταση το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε ο Άκπομ ίσως μπορέσει να μείνει στην ομάδα σαν δεύτερος επιθετικός. Και πάλι, όλα θα εξαρτηθούν από τις απαιτήσεις του ιδίου του παίκτη, της ομάδας του και των συνθηκών που προκύψουν στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι. 

Βαθμός ετοιμότητας όταν ήρθε: 7/10

Προσαρμογή: 9/10  Πιθανότητες παραμονής: 6/10

Τέλος η κουβέντα του μεσοεπιθετικού στον ΠΑΟΚ ήταν συνεχής και τα ονόματα πολλά. Πέραν του σίριαλ με τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, ο ΠΑΟΚ είχε κοιτάξει τον Κλάεσον από την Κράσνονταρ, τον γνωστό μας Λούκας Πέρεθ, χτύπησε την πόρτα του Παστόρε, ενώ μίλησε και με άλλους παίκτες που δεν βγήκαν στη δημοσιότητα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Κανένας από τους πρώτους δεν αποκτηθηκε και στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει έναν μεσοεπιθετικό, μιας και είχε μόνο τους Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ζίβκοβιτς και Μουργκ. Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Μιτρίτσα με τον παίκτη να αφήνει την Αλ Χιλάλ και να έρχεται ως δανεικός από την Νιου Γιορκ Σίτι έως το καλοκαίρι του 2022. Ο πρώτος απολογισμός είναι 23 παιχνίδια, 3 γκολ, 2 ασίστ, 2 τραυματισμοί και ελάχιστοι αγώνες ως βασικός. Το επίπεδο ετοιμότητας του από τα πρωταθλήματα που έπαιξε παλαιότερα ήταν ο αρχικός ανασταλτικός παράγοντας που δεν μπόρεσε να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ, αλλά και η αιτία των πρώτων τραυματισμών μέσα στη σεζόν. Έκανε μία σειρά αγώνων με ΑΕΚ, Βόλο, ΑΕΚ εκτός έδρας και Ατρόμητο που ήταν καλός, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο δικό του σερί. Κλήθηκε και πάλι στην εθνική της χώρας του, η τιμή του στην παγκόσμια αγορά παραμένει υψηλή και σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που ο ΠΑΟΚ πρέπει να επενδύσει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε εκείνον για τα επόμενα χρόνια. Αναμένεται βέβαια το τέλος της σεζόν, εκεί που πολλά (δυστυχώς) κρίνονται σε μερικές στιγμές και όχι στην γενική εικόνα του Ρουμάνου στον ΠΑΟΚ, που μπορεί να είναι πάνω από τον Μουργκ και τον Ζαμπά στο rotation της ομάδας, αλλά απέχει πολύ από την επιδραστικότητα των Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ. 

Βαθμός ετοιμότητας όταν ήρθε: 6/10

Προσαρμογή: 6/10  Πιθανότητες παραμονής: 5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου