Δεν έγινε ποτέ του γιατρός ή δικηγόρος, όπως τον πίεζαν και ήθελαν να τον δουν οι γονείς του. Γρήγορα και αυτοί κατάλαβαν πως ο μικρός Αλεξάνταρ ήταν ερωτευμένος με την μπάλα, παραμερίζοντας τα μαθήματα και ότι άλλο δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο. Η μπάλα ήταν και είναι ο μεγάλος του έρωτας.
«Το σίγουρο είναι ότι θέλω να βάλω πάνω από 20 γκολ τη σεζόν. Αν μπορέσω να πετύχω και… εκατό;»
Το βράδυ του Σαββάτου γνώρισε δικαιολογημένα την αποθέωση από τους φίλους του ΠΑΟΚ, που αναγνώρισαν την συμβολή του στη φετινή πορεία της ομάδας.
Αποδείχθηκε σοφή η επιλογή του να ακούσει το ένστικτό του λέγοντας το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ και του Βλάνταν Ιβιτς, να αφήσει την Βαρσοβία και τη Λέγκια για να έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017. Εκεί τον είδε ο ΠΑΟΚ, τον λάτρεψε και τον έκανε «δικό» του, πληρώνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δήλωνε ευχαριστημένος από την επιλογή του και πως να μην είναι όταν μέσα σε λιγότερο από δεκαοκτώ μήνες έγινε ο απόλυτος σταρ της Τούμπας και ο λατρεμένος της «ασπρόμαυρης» κερκίδας.
Σπάζοντας ένα ρεκόρ μισού αιώνα!
Mε τα δύο γκολ εναντίον του Πλατανιά δεν κέρδισε μόνο το ελληνικό «χρυσό» παπούτσι, με 19 γκολ στο ενεργητικό του, αλλά έβαλε το όνομά του σε μια πολύ ιδιαίτερη λίστα. Αυτή των πρώτων σκόρερ με τη φανέλα του «Δικεφάλου», που ήταν μόλις δύο από το μακρινό 1959 μέχρι σήμερα: Πρώτος το είχε καταφέρει ο Δημήτρης Ναλιτζής (κατά το ήμιση) το 2000 με 24 γκολ (τα 13 με τον Πανιώνιο, τα 11 με τον ΠΑΟΚ) και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το 2006 με 17 γκολ.
Όταν είχε πρωτοφτάσει στα μέρη μας είχε πει: «Ισως μια μέρα γίνω ένας Μέγας Αλέξανδρος του ΠΑΟΚ». Το σίγουρο είναι ότι το όνομά του μπήκε στο πάνθεον της «ασπρόμαυρης» ιστορίας σε περίοπτη, μάλιστα, θέση δίπλα σ’ αυτό του «Μεγαλέξανδρου» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργου Κούδα.
Ο Σέρβος «killer» έφτασε τα 27 γκολ σε μια σεζόν, αριθμός που αποτελεί την κατάρριψη ενός «στοιχειωμένου» ρεκόρ (συνολικής παραγωγικότητας από έναν ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ) σαράντα εννέα ετών!
Ξένα ΜΜΕ τόσο από τη Σερβία όσο και από την Πολωνία, είχαν ως θέμα το επίτευγμα του πρώτου σκόρερ το οποίο πέτυχε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.
Πιο συγκεκριμένα, οι πολωνικές ιστοσελίδες polsatsport.pl και sportowefakty.wp.pl είχαν στα κορυφαία θέματα τους τον Σέρβο επιθετικό με την πρώτη να αναφέρει: "Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λέγκια Βαρσοβίας, παίζοντας στον ΠΑΟΚ έγινε ο βασιλιάς των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος", ενώ η δεύτερη σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι ο βασιλιάς των σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σέρβος κέρδισε το... στέμμα πετυχαίνοντας 19 τέρματα. Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του".
Επιπλέον, η σερβική ιστοσελίδα sport.blic.rs αναφερόμενη στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, έγραψε: "Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ολοκλήρωσε την σεζόν όντας ο καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Έτσι, επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και θα αντιπροσωπεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας".
Στην πολύ μακρινή σεζόν 1968-1969, ο 23χρονος, τότε, Κούδας, που μόλις είχε επιστρέψει ως «άσωτος υιός» από τον Πειραιά, σημείωσε σε 32 αγώνες με την «ασπρόμαυρη» φανέλα 26 γκολ. Σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε σκοράρει 20 φορές (και όχι 21 όπως αρκετοί υπολογίζουν εξαιτίας ενός μπερδέματος για τον σκόρερ του «Δικεφάλου» στο Χαλκίδα-ΠΑΟΚ 1-1, το οποίο σημείωσε ο Γιακουμής) και άλλα έξι γκολ είχε πετύχει σε τρεις αγώνες (ΠΑΟΚ - Μ. Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης 6-0, Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 2-3, Εθνικός - ΠΑΟΚ 5-4) του κυπέλλου.
Ο Σταύρος Σαράφης είχε ολοκληρώσει τη σεζόν 1972-73 με 25 γκολ (19 πρωτάθλημα, 5 κύπελλο, 1 Ευρώπη), ο Γιώργος Κωστίκος την σεζόν 1981-82 με 23 γκολ (19 πρωτάθλημα, 2 κύπελλο, 2 Ευρώπη), όσα και ο Στέφανος Αθανασιάδης τη σεζόν 2012-13 (14 πρωτάθλημα, 5 κύπελλο, 4 Ευρώπη).
O Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα θυμάται για πάντα τη σεζόν 2017-18. Μια ονειρεμένη χρονιά για τον 28χρονο Σέρβο σέντερ φορ, ο οποίος στο φινάλε του πρωταθλήματος πέτυχε δύο γκολ και έκλεισε την σεζόν με 19 γκολ στο πρωτάθλημα(37 γκολ σε 58 αγώνες), δύο περισσότερα από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον οποίο έδινε τη «μάχη» για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ.
Απο την αλλη ο ZLATAN ALANI MOUSLIKOVIC σε 3 χρονιες στην ομαδα
λογω των πολλων του τραυματισμων
(52 αγωνες) πετυχε μονο 16 τερματα ομως καποια απο αυτα ηταν τοσο σημαντικα και σημαδειακα που τον ταυτισαν με το λαο του Π.Α.Ο.Κ.
Σε καμμια λοιπον περιπτωση δεν μπορει να γινει κανενος ειδους συγκριση
αναμεσα σε 2 τεραστιους ποδοσφαιριστες που ο λαος του Π.Α.Ο.Κ. ειχε την ευκαιρια να δει στον ναο της ΤΟΥΜΠΑΣ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου