Από paok24: «Στον ΠΑΟΚ είμαστε μία οικογένεια...» λέει ο Έλληνας πρωταθλητής πάλης που στοχεύει σε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Στα 28 του χρόνια έχει στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας, τις δύο με τον ΠΑΟΚ, αναδείχτηκε πρώτος στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα του 2015, δέκατος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, ενώ φέτος έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Λαοκράτης Κεσσίδης έχει γεννηθεί για να παλεύει όπως άλλωστε και όλη η οικογένεια του!
«Ο παππούς μου πάλευε και ήταν πρωταθλητής Ελλάδας το 1963. Εγώ βγήκα πρωταθλητής για πρώτη φορά στους άνδρες το 2013. Ακριβώς 50 χρόνια μετά» δηλώνει στο PAOK24 και εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να αφήσει πριν από λίγα χρόνια τον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΟΚ: «Από μικρός είμαι ΠΑΟΚτσής, ήθελα να γυρίσω πίσω στη Θεσσαλονίκη, εδώ ανήκω. Με την ομάδα του ΠΑΟΚ θέλω και μπορώ να ανέβω ακόμη ψηλότερα στο μέλλον. Όλα αυτά που γίνονται είναι η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται...».
Η απώλεια του μεταλλίου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα από μία διαιτητική απόφαση 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και ενώ το χρονόμετρο προηγουμένως είχε σταματήσει χωρίς λόγο, είναι κάτι που προσπαθεί ακόμη να ξεχάσει: «Ήμουν τόσο κοντά να πάρω ένα μετάλλιο, που θα ήταν το πρώτο μετά το 2005 για την Ελλάδα. Σε έναν μικρό τελικό πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος δε θα έπρεπε να γίνονται τέτοια λάθη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Λαοκράτης θέλει να αφήσει πίσω του τη συγκεκριμένη διοργάνωση και έχει βάλει ήδη τους νέους του στόχους. Πρώτα, οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ισπανία, στη συνέχεια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη και στο... βάθος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο στους οποίους ονειρεύεται να κερδίσει ένα μετάλλιο για την Ελλάδα.
«Μία οικογένεια»
Ο Λαοκράτης ζει στη Σουηδία, ωστόσο το 2006 αποφάσισε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας. «Έχω μεγαλώσει με την ελληνική νοοτροπία και ήθελα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Αντίθετα με τον ίδιο, ο αδελφός του, ο Αλέξης, εκπροσωπεί τη Σουηδία με τον Λαοκράτη να δηλώνει περήφανος γι' αυτόν: «Είναι γεννημένος για την πάλη. Αν και είναι μικρότερος μου, μαθαίνω πράγματα από αυτόν. Με κάνει περήφανο με τις επιτυχίες του!». Το «ασπρόμαυρο» στοιχείο είναι έντονο στη Σουηδία με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του παλαιστή του Δικεφάλου.
Ο ίδιος δε θα ξεχάσει ποτέ την υποδοχή που του είχαν επιφυλάξει, μετά την επιστροφή του ως πρωταθλητής Ελλάδας. «Είμαστε μία οικογένεια. Όλοι όσοι ασχολούνται με το τμήμα της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ είναι δίπλα μας. Είμαστε ένα και είναι πολύ σημαντικό που θέλει ο ένας να βοηθήσει τον άλλον. Είναι πολύτιμη η συνεισφορά και του κ. Αμοιρίδη ο οποίος μάλιστα γνώριζε τον παππού μου και προπονούνταν μαζί στη Σουηδία. Είναι δίπλα μας σε κάθε στιγμή και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Οι δυσκολίες για την ελληνική πάλη είναι πολλές. Οι αθλητές δεν κάνουν προετοιμασία στο εξωτερικό, προπονούνται μόνοι τους στους συλλόγους τους και όχι σε επίπεδο εθνικής ομάδας όπως θα έπρεπε ενόψει των διεθνών διοργανώσεων, ενώ αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα για τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο Λαοκράτης έχει αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο «διαύλου» μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας, ώστε οι αθλητές του ΠΑΟΚ, αλλά και των δύο χωρών να κάνουν κοινές προπονήσεις και να ωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου