Το ημερολόγιο έδειχνε «5 Αυγούστου» όταν ο Βραζιλιάνος χαφ είχε τραυματιστεί σοβαρά σε μια προπόνηση της Λάτσιο. Η διάγνωση ήταν σοκαριστική: «Θλάση 2ου προς 3ου βαθμού στο μηρό». Όπερ σημαίνει, τουλάχιστον, δύο μήνες στα γυμναστήρια, τους πάγκους των φυσιοθεραπευτών, στην περίπτωση του 23χρονου χαφ από το Ποσόες της πολιτείας Μπαχία, η αποθεραπεία κράτησε ένα μήνα παραπάνω, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχοντας πάθει τα προηγούμενα χρόνια, με ουκ ολίγες ανάλογες περιπτώσεις, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία σκέψης να ρισκάρουν όταν στα μέσα του Σεπτέμβρη ο ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην προθέρμανση και στο πρώτο κομμάτι των προπονήσεων, ωστόσο αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αμέσως αποφασίστηκε να συνεχίσει με ατομικό πρόγραμμα.
Μετά από 90 ημέρες από την στιγμή του τραυματισμού του και δύο «γεμάτους» μήνες από την στιγμή που ανακοινώθηκε η απόκτηση του, με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, ο Μάρκος Αντόνιο έκανε το πρώτο από τα... τελευταία βήματα επιστροφής στην αγωνιστική δράση. «Δόξα τω Θεό. Ένα ακόμη βήμα», έγραψε ο βαθιά θρησκευόμενος ποδοσφαιριστής τον οποίο περιμένει πως και πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
ΜΕΣΟΣ ΜΕ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
Σ' αυτό το μεγάλο διάστημα της αναμονής άπαντες εντός του «ασπρόμαυρου» οργανισμού έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με χαρακτηριστικά που λείπουν από το παιχνίδι της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας σοβαρός, πειθαρχημένος, πλέι μέικερ που μπορεί να παίξει ως αμυντικός μέσος ή επιθετικός μέσος αν χρειαστεί, ένα τέλειο προφίλ ειδικά από την άποψη της εμπειρίας παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η σωματική διάπλαση του δεν είναι επιβλητική, κάθε άλλο: με ύψος μόλις 166 εκατοστά αλλά με εξαιρετική ατομική τεχνική και διάβασμα του παιχνιδιού.
Όλες οι κινήσεις του εκφράζουν φυσικότητα, το παιχνίδι του μπορεί ακόμη και να φαίνεται «εύκολο» σε έναν περιστασιακό θεατή. Χάρη σε μια πολύ εκλεπτυσμένη τεχνική, που κάνει την μπάλα πιστό σύμμαχο ακόμα και υπό πίεση. Το πρώτο προσόν που τράβηξε τα βλέμματα, αρχικά των ανθρώπων της Σαχτάρ και στη συνέχεια της Λάτσιο, ήταν ακριβώς ο τρόπος που κατάφερε στο δικό του μισό, να τραβάει την πίεση και να τη βγάζει από πάνω του.
Ο Μάρκος Αντόνιο δεν αφήνει ποτέ τον εαυτό του να πανικοβληθεί, είναι ένα ασφαλές σημείο ελέγχου από το οποίο μπορείς να περάσεις την μπάλα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έχει πολλούς τρόπους να βρει τρόπο διαφυγής: μπορεί να ελέγξει και να περάσει την μπάλα με το αδύναμο πόδι, το αριστερό του πόδι και να τη μεταφέρει με το «καλό» δεξί του.
Ο ΤΑΪΣΟΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ
Αν κάποιος πανηγύρισε διπλά για τον ερχομό του Μάρκος Αντόνιο στον ΠΑΟΚ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τάισον. Όχι μόνο επειδή ένας ακόμη Βραζιλιάνος (ο 25ος στην ιστορία του «Δικεφάλου») θα ντυνόταν στα «ασπρόμαυρα», αλλά γιατί μαζί οι δύο Βραζιλιάνοι έπαιξαν μαζί σε 41 αγώνες της Σαχτάρ και πανηγύρισαν τίτλους με την ομάδα από το Ντόνετσκ.
Ο ένας γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του άλλου, εξάλλου οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φρόντισαν να μάθουν από τον Τάισον για το τι εστί Μάρκος Αντόνιο.
Η ΘΛΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Ο Μάρκος Αντόνιο πραγματικά στάθηκε άτυχος το καλοκαίρι, αν και η θλάση ήταν αυτή που τον οδήγησε πιο εύκολα στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ. Ο σοβαρός τραυματισμός έπαιξε ρόλο στην τελική διαπραγμάτευση των δύο συλλόγων και το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος θα έμενε για περίπου 6-8 εβδομάδες (τόσο είναι το διάστημα σε ανάλογες περιπτώσεις) συνέβαλλε στην πιο εύκολη ολοκλήρωση του δανεισμού του από τη Λάτσιο.
Όπως γνώριζαν οι άνθρωποι του «Δικεφάλου», ότι ο 23χρονος χαφ μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν θα μπει στα παιχνίδια, με το διαφορετικό στυλ του σε σχέση με τους υπόλοιπους χαφ του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, έτσι γνώριζαν και για τον μυϊκό τραυματισμό, δεν ήταν κάτι που τους προέκυψε στα ξαφνικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου