(από aspromavresistories.blogspot.com)Σαν σήμερα στις 29/7/1977, ο Γιώργος Κωστίκος υπέγραφε στον Δικέφαλο, μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πολλές εβδομάδες...
Ο (ήδη) διεθνής σέντερ φορ του Πιερικού, μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πολλές εβδομάδες, καθώς υπήρχε διαφωνία στο οικονομικό, ντύθηκε στα ασπρόμαυρα και έγινε κάτοικος Τούμπας για τα επόμενα 9 χρόνια.
Ο Παντελάκης και ο τότε έφορος του ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής (αυτός κυρίως ανέλαβε τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις) έκαμψαν τελικά τις αντιρρήσεις του προέδρου του Πιερικού και ο Κωστίκος ήρθε στον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε πολύ σε μια θέση που πονούσε αγωνιστικά, καταβάλλοντας 6,5 εκατ. δρχ (πολύ μεγάλο ποσό για εκείνη την εποχή) και τους παίκτες Νταβασίλη και Παπαδόπουλο. Στην αρχή είχε συμφωνηθεί να δοθεί δανεικός ο Βούλγαρης, ο οποίος τελικά όμως αρνήθηκε...
Εκτός από τα παραπάνω ανταλλάγματα ο ΠΑΟΚ θα έδινε και ένα φιλικό στην ασπρόμαυρη Κατερίνη με τις εισπράξεις να πηγαίνουν στους γηπεδούχους. Την ίδια μέρα (29/7) ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και την απόκτηση του τερματοφύλακα Φεστέρη, έναντι 600.000 δρχ.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο παίκτης την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία του ΠΑΟΚ, χειροκροτήθηκε από μεγάλη ομάδα οπαδών που τον περίμεναν να βγει...
Το who is who του Γιώργου Κωστίκου...
Γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1958 -στον ΠΑΟΚ ήρθε στα 19 του- και ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα σε ηλικία 6 ετών. Ντεμπουτάρισε με τη φανέλα του Πιερικού στα 15 του, σε παιχνίδι στη Β' Εθνική που έγινε στον Πολύγυρο.
Το 1976, χρονιά τίτλου για τον ΠΑΟΚ, ισοφάρισε στην Τούμπα στο 69', το γκολ που πέτυχε στο 51' ο Κούδας και μπήκε στο μεταγραφικό στόχαστρο των ανθρώπων του Δικεφάλου.
Γκολ στον ΠΑΟΚ πέτυχε και στο παιχνίδι της επόμενης σεζόν (1976-1977) και το ίδιο καλοκαίρι έγινε κάτοικος Τούμπας.
Ήρθε στον Δικέφαλο σαν ο άνθρωπος που θα εκμεταλλευτεί το εξαιρετικό κέντρο του (Κούδας - Σαράφης - Δαμανάκης) και τα κατάφερε. Είχε το σπάνιο για την εποχή προσόν να παίζει στον χώρο χωρίς την μπάλα. Είχε καλή τεχνική όπως θυμούνται οι παλιότεροι, ήταν καλός στο ψηλό παιχνίδι και ήταν πάντα μέσα στις φάσεις.
Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ σε 232 ματς πρωταθλήματος (78 γκολ), σε 44 παιχνίδια Κυπέλλου (15 γκολ) και σε 17 ευρωπαϊκά ματς (4 γκολ). Αυτά τα 4 τέρματα τα πέτυχε στις αναμετρήσεις με Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2), Σεβίλλη 1 και Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.
Στις 23 Μαρτίου 1977, σε ηλικία μόλις 18 ετών, έγινε διεθνής με την Ελλάδα, στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Τσεχοσλοβακίας. Αγωνίστηκε συνολικά 35 φορές, σκοράροντας 3 τέρματα.
Συμμετείχε στην αποστολή που επέλεξε ο Παναγούλιας για το Euro 1980 στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε και στους τρεις αγώνες που έδωσε η Ελλάδα.
Αναλυτικά τα στατιστικά του ...
Στην καριέρα του ανακηρύχτηκε 2 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, τη μία με τον ΠΑΟΚ το 1985, και έπαιξε σε δύο τελικούς Κυπέλλου.
Το καλοκαίρι του 1986 ήρθε σε κόντρα με τον τότε πρόεδρο Χάρη Σαββίδη και έκανε προσφυγή για μείωση της προσωπικότητάς του. Μάλιστα ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έμεινε ελεύθερος για αυτόν το λόγο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου