Σε μια εύκολη ανάγνωση θα έλεγε κανείς πως η μοναδική εξαίρεση στον κανόνα του Πάμπλο Γκαρσία είναι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος πορτιέρε κατέγραψε γεμάτα 90λεπτα κάτω από τα γκολποστ του Δικεφάλου τόσο στα δύο ματς πρωταθλήματος όσο και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την PSV και δείχνει στην παρούσα φάση να ηγείται της κούρσας των τερματοφυλάκων. Από την εστία του ΠΑΟΚ και μπροστά, ωστόσο, σημειώθηκαν ουκ ολίγες αλλαγές στα πρόσωπα, με τον 43χρονο τεχνικό να δίνει χρόνο στην πλειονότητα του ρόστερ, αξιοποιώντας κάτι παραπάνω από 20 παίκτες, στέλνοντας ένα πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Η φετινή σεζόν είναι ιδιόμορφη από κάθε άποψη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως όλες οι ομάδες λειτούργησαν το καλοκαίρι υπό την πίεση χρόνου δεδομένου πως η αυλαία της περσινής σεζόν έπεσε στα τέλη Ιουλίου και οι ποδοσφαιριστές είχαν ελάχιστες ημέρες στη διάθεσή τους προκειμένου να φορτίσουν μπαταρίες προτού βρεθούν εκ νέου στα γήπεδα. Σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η διαχείριση του ρόστερ -τουλάχιστον για τον ΠΑΟΚ- φαντάζει επιτακτική ανάγκη, με τον Πάμπλο Γκαρσία να δείχνει από τις πρώτες του κινήσεις πως το έχει κατά νου...
Η... πρώτη του Ουαγκέ με Γκαρσία: Και οι τρεις ποδοσφαιριστές (Ουαγκέ, Ροντρίγκο, Λύρατζης) βρέθηκαν στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Σενεγαλέζο -μάλιστα- να αποτελεί την έκπληξη του Πάμπλο Γκαρσία στο πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο. Με δεδομένο πως ο Ροντρίγκο προερχόταν από τραυματισμό, ο Ουρουγουανός έριξε τον Βραζιλιάνο στη συνέχεια της «μάχης» ενώ στη φυσική του θέση βρέθηκε για ένα 45λεπτο και ο νεαρός Λευτέρης Λύρατζης.
Μετά τον Γιαννούλη, τι: Στα αριστερά, ο πρώτος λόγος ανήκει χωρίς δεύτερη σκέψη στον Δημήτρη Γιαννούλη. Η διαχείριση της επιβάρυνσης αλλά και της μετέπειτα απουσίας του Κατερινιώτη, ωστόσο, αποτελεί «γρίφο» για τον ΠΑΟΚ με τον τεχνικό του Δικεφάλου να μοιράζει το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στους Λύρατζη - Ροντρίγκο, με τον πρώτο να παίρνει το... βάπτισμα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι.
3+1 για το κέντρο της άμυνας: Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κινήθηκε στη λογική της τετράδας στα μετόπισθεν, το βάρος στο κέντρο της άμυνας έπεσε στους Βαρέλα, Κρέσπο και Ίνγκασον, με τον Γιάννη Μιχαηλίδη να προστίθεται με σαφώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο παιχνίδι. Από τους Ίνγκασον - Βαρέλα, στο... γνωστό Κρέσπο - Βαρέλα, με τον τελευταίο να παίρνει ανάσες απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Γκαρσία να προσανατολίζεται σε ένα διαφορετικό δίδυμο με τους δυο προαναφερθέντες.
Το «κουπί» οι Σβαμπ - Ελ Καντουρί και ο «ανεβασμένος» Αουγκούστο: Από την αρχή της σεζόν, οι δύο ποδοσφαιριστές που έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά ήταν οι Στέφαν Σβαμπ και Ομάρ Ελ Καντουρί. Οι δυο τους αποτέλεσαν και τη σταθερά του Πάμπλο Γκαρσία στα δύο πρώτα παιχνίδια με σημαντικές διαφοροποιήσεις καθώς στην εξίσωση της κουβέντας έχει μπει τόσο ο Τόμας Μουργκ όσο ο ανεβασμένος -μετά τον τραυματισμό του- Ντόουγκλας Αουγκούστο, δίνοντας σημαντικές βοήθειες -σε συνάρτηση με το πλάνο τακτικής- στην κατανομή των ρόλων στον άξονα. Παράλληλα, αξίζει να σταθεί κανείς και στην... επιστράτευση των Εσίτι - Νινούα στο Αγρίνιο, η είσοδος των οποίων δεν διατάραξε τις ισορροπίες με τον Γεωργιανό -μάλιστα- να κλειδώνει τη νίκη. Και με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, η... 9λεπτη συμμετοχή του νεαρού Χάρη Τσιγγάρα αναμφίβολα δείχνει πως είναι μόνο η αρχή.
Μπίσεσβαρ, μπαίνεις: Ανακάτεμα της τράπουλας και πίσω από τον φορ. Σαφέστατα, η ποιότητα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν αφήνει περιθώρια στον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Σέρβος εξελίσσεται σε... λίρα εκατό για τους Θεσσαλονικείς και γι΄αυτό αποτελεί μια επιλογή που δεν χωρά περαιτέρω εξήγηση. Από κοντά και το... χρυσό αγόρι του Δικεφάλου, Χρήστος Τζόλης, με τους δυο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να έχουν τον πρώτο λόγο. Ευκαιρία, όμως, πήρε και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και μάλιστα στις βασικές επιλογές Γκαρσία στο σπουδαίο ευρωπαϊκό βράδυ του Δικεφάλου απέναντι στην PSV. Εναλλακτικές λύσεις αποτέλεσαν και οι Τόμας Μουργκ αλλά και ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε συνδυασμό -πάντα- με την τακτική προσέγγιση των ματς.
Απονομή δικαιοσύνης με Σφιντέρσκι - Τσόλακ: Η «αναγέννηση» του Πολωνού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαχείριση του Πάμπλο Γκαρσία. Από το πρώτο παιχνίδι, ο 23χρονος μπήκε σε βασικό πλάνο για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος -όμως- δεν έθεσε σε καμία περίπτωση στο περιθώριο τον έτερο επιθετικό, Τσόλακ. Κάτι που αποτυπώνεται και στο πέναλτι που εκτέλεσε στο Αγρίνιο όσο και στη συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα με την PSV. Και μπορεί ο Σφιντέρσκι να δείχνει στην παρούσα φάση πως βρίσκεται σε καλύτερο φεγγάρι έναντι του Κροάτη, ωστόσο, ο Γκαρσία γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες σε μία τόσο κομβική θέση που η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο.
Διαχείριση μεν, ισορροπία δε...
Και παρά το γεγονός πως ο Πάμπλο Γκαρσία ανακάτεψε σε μεγάλο βαθμό την τράπουλά του τόσο ως προ τη διαμόρφωση του βασικού πλάνου όσο και ως προς τις αλλαγές που επιχείρησε στην εξέλιξη των ματς, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την ισορροπία του, πήρε βοήθειες σε σημεία που «φώναζαν» για επέμβαση από τον πάγκο, με τον Ουρουγουανό να θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους: 'Οποιος αξίζει, θα παίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου