Είδαμε πάρα πολλά σπασίματα επιθέσεων, τόσο από τις θέσεις 2 (διαγώνιο) και 4 (ακραίοι), αλλά και στη θέση 3, όπου σε καίρια σημεία ο πρώτος χρόνος του Ολυμπιακού δε μπορούσε να περάσει.
Είδαμε έναν ΠΑΟΚ όπου στην υποδοχή ήταν πολύ βελτιωμένος σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Ο Κοκκινάκης σχεδόν είχε όλες τις προσπάθειές του άριστες. Ο Φαν Χάρντερεν ήταν καταλυτικός με το 71% σε 28 προσπάθειες. Ο Τρούχτσεφ δέχτηκε τη μεγαλύτερη πίεση αλλά άντεξε και έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον τομέα αυτό.
Και οι 3 παίκτες έβγαλαν πολύ δύσκολες προσπάθειες, δέχτηκαν πίεση, όμως ήταν συγκεντρωμένοι για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Ενδεικτικό της προσπάθειας αυτής είναι ότι ο Ολυμπιακός "σίγησε" από τη γραμμή του σερβίς και παίκτες με σταθερή παρουσία όπως οι Ιντάλγκο, Τράβιτσα και Τζούριτς δεν βρήκαν τους πόντους που είχαν σε άλλα παιχνίδια.
Στην πάσα ο Γαλιώτος θα πω ότι ήταν αρκετά αγχωμένος. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού είχε λάθος επιλογή στην επίθεση, ενώ πολλές πάσες ήταν κακές σε σημείο που οι παίκτες να παίρνουν παρατραβηγμένες επιθέσεις. Φάνηκε επίσης και στους κεντρικούς όπου και ο Λινάρδος και ο Σαμοϋλένκο δεν πήραν την μπάλα όπως θα την ήθελαν, ενώ για 2 σετ δεν τροφοδοτήθηκαν καθόλου. Όμως όταν συγκεντρώθηκε, βελτίωσε την ποιότητά του με τους Τρούχτσεφ και Ντε Ντρις να κουβαλούν την ομάδα στην επίθεση. Προσπάθησε να βοηθήσει και στο μπλοκ και μάλιστα μας χάρισε ένα από τα highlight της αναμέτρησης με το μονό μπλοκ πάνω στον Κουμεντάκη.
Στην επίθεση ο ΠΑΟΚ είδε τους Τρούχτσεφ και Ντε Ντρις να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους. Ο Γάλλος ήταν εκρηκτικός με αρκετά δυνατά τελειώματα. Πήρε πολλές προσπάθειες που κάποιες δεν ήταν και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά δεν έδειξε να "πέφτει" και μάλιστα έδειξε καθαρό μυαλό σε κρίσιμες προσπάθειες. Ο Βέλγος "αθόρυβα" έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίρνοντας τις προσπάθειές του και τελειώνοντας τις περισσότερες.
Ο Γαλιώτος τον βοήθησε σε αυτό, καθώς με το μοίρασμα μεταξύ του Βέλγου και των ακραίων, ο Μπραμ ήταν πιο ξεκούραστος και με περισσότερες δυνάμεις για να πάρει και κρίσιμες επιθέσεις και να τις φέρει με μεγάλη επιτυχία. Ο Φαν Χάρντερεν ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό επιθετικά για 4 σετ. Δεν τροφοδοτήθηκε σωστά τις περισσότερες φορές, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων. Στο τάι μπρέικ "μεταμορφώθηκε" και πήρε κομβικούς πόντους. Οι Σαμοϋλένκο και Λινάρδος δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά και αρκετές προσπάθειες δεν τις τελείωσαν όπως θα έπρεπε.
Απόδειξη είναι και το γεγονός ότι με καλή υποδοχή ο ΠΑΟΚ είχε 57% στην επίθεση έναντι 62% του Ολυμπιακού, ενώ και με κόντρα μπάλα βρέθηκε στο 35% σε 40 προσπάθειες σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν στο 50%. Επιπλέον το γεγονός ότι χρειαστήκαμε κόντα 2 υποδοχές για έναν πόντο είναι μια ακόμα ένδειξη ότι η ομάδα βασίστηκε επιθετικά σε 2 παίκτες.
Στο σερβίς είδαμε τον Φαν Χάρντερεν να είναι και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εποχή ντεφορμαρίσματος, τον Ντε Ντρις σε μέτρια μέρα, τους Σαμοϋλένκο και Γαλιώτο να προσπαθούν να βάλουν δύσκολα με τα τζαμπ φλοτ τους. Είχαμε έναν αφανή ήρωα, και αυτός ήταν ο Δημοσθένης Λινάρδος. Ο Δημοσθένης δυσκόλεψε την αντίπαλη υποδοχή με τα τζαμπ φλοτ, ενώ κατάφερε να πάρει και 2 άσσους με την εναλλαγή σε πιο επιθετικό σερβίς.
Έχει δείξει την αλλαγή που έχει κάνει, αλλά για πρώτη φορά τον είδα πιο συγκεντρωμένο στη γραμμή του σερβίς. Και φυσικά είχαμε τη μόνιμη πηγή κινδύνων, τον Άξελ Τρούχτσεφ. Ο Γάλλος ακραίος ήταν αυτός που είχε την πιο καθοριστική συμβολή στον τομέα αυτό. Έχασε αρκετά αλλά πήρε τους πόντους του, ενώ ταλαιπώρησε την υποδοχή του Ολυμπιακού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στο τέλος έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση που έφερε και τον τίτλο.
Στην άμυνα ήμασταν εξαιρετικοί. Όλοι οι παίκτες έβγαλαν ενέργεια στο τάραφλεξ. Έπεσαν για κάθε μπάλα, έτρεξαν σε κάθε πλευρά του γηπέδου. Υπήρχαν στιγμές αδράνειας, αλλά όλοι τα έδωσαν όλα και δεν άφησαν εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό.
Η ομάδα δείχνει ότι επιστρέφει στον περσινό τρόπο παιχνιδιού της. Δηλαδή να πηγαίνει σε αργό τέμπο και με έμφαση στο φιλέ και στο μπλοκ-άμυνα. Δεν είναι τυχαίο κιόλας ότι ο Γιόσκο Μιλενκόσκι δούλεψε πολύ στην ομαδική λειτουργία του μπλοκ και έψαξε τον παίκτη που θα δώσει και την ατομική ικανότητα. Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι η έμφαση θα δοθεί και στην υποδοχή και στην άμυνα, όπου βλέπουμε την ομάδα να βελτιώνεται και να βγάζει ενέργεια στο τάραφλεξ.
Οι τομείς που πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα είναι στην απόδοση του Γαλιώτου στο μοίρασμα του παιχνιδιού και στην απόδοση του Φαν Χάρντερεν στην επίθεση. Ο Γαλιώτος πρέπει να δουλέψει πολύ στην επικοινωνία και ποιότητα του παιχνιδιού του ώστε να ξεδιπλώσει και τους κεντρικούς, αλλά και να πάρει το 100% από τους ακραίους και το διαγώνιο. Ο Μάαρτεν πρέπει να ξαναβρει τη φόρμα του και να ανεβάσει τα επιθετικά του ποσοστά. Διαθέτει χτυπήματα και την αθλητικότητα και πρέπει να δουλέψει αρκετά διότι το κλειδί στον ΠΑΟΚ είναι η επιθετική του πολυφωνία.
Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ο τίτλος που κατέκτησε, αλλά το ότι φώναξε παρών. Έδειξε παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς καλά στοιχεία και δείγμα του ότι είναι μια ομάδα που δεν έχει να χωρίσει σε κάτι από τους ανταγωνιστές της. Ήθελε όμως το χρόνο της και τις λεπτομέρειες που εμπόδιζαν την ομάδα στο να πετύχει νίκες απέναντι στους διεκδικητές των στόχων της.
Τις βρήκε αυτές τις λεπτομέρειες και με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ ανέβηκε ψυχολογικά και έδειξε ότι ο χρόνος είναι μαζί της. Ήθελε μία νίκη ώστε και οι παίκτες να καταλάβουν ότι μπορούν να γράψουν ξανά ιστορία. Έχουν έναν καθηγητή στον πάγκο και αυτό που χρειαζόταν ήταν μια νίκη για να το πιστέψουν και οι ίδιοι.
Η ΠΙΣΤΗ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!
ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!
Υ.Γ. Ο Τρούχτσεφ ήταν ο πολυτιμότερος και δικαίως θα πω. Όμως ένα μπράβο αξίζει και ένας παίκτης που έχει λοιδορηθεί και υποτιμηθεί όσο κανένας άλλος. Με τα στραβά του και τα καλά του έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει την ομάδα στις στιγμές που θα κριθούν τίτλοι. Ήσυχα και αθόρυβα, ο παίκτης που λατρεύει σχεδόν όλος ο κόσμος να βρίζει, βοήθησε την ομάδα να φέρει τον 9ο τίτλο σε 10 χρόνια. Ίσως να είναι η τελευταία του χρονιά φέτος, αλλά ο Μπραμ Φαν Ντε Ντρις θα είναι ο πιο ουσιαστικός και ένας από τους καλύτερους διαγώνιους που έχουν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.
Kαι τα στατιστικά του πρώτου τίτλου της χρονιάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου