Μετά την περσινή σεζόν, όπου ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν πολύ σταθερός και σε συνδυασμό με την άμυνα του Δικεφάλου, το συγκεκριμένο κομμάτι αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.
Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να μην έχει την ίδια «σπίθα» με την περσινή, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που αποκτήθηκε το καλοκαίρι.
Οι πρώτες εμφανίσεις του Σέρβου τερματοφύλακα, έφεραν… χαμόγελα και πάλι στις τάξεις των νταμπλούχων, όμως το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν η αιτία να κοπούν. Ο Δικέφαλος δέχτηκε τέσσερα γκολ, στα περισσότερα των οποίων φέρει σοβαρή ευθύνη και ο Ζίβκοβιτς. Άλλωστε, οι παίκτες του Άρη δεν δημιούργησαν παρά ελάχιστες φάσεις, παρόλα αυτά είχαν τρομερό ποσοστό ευστοχίας, με τον Σέρβο να είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε να τον στηρίξει στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, επαναφέροντας όμως και πάλι τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ δεν είναι κάτι νέο, αλλά «τραβάει» πολλά χρόνια. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, πως τα τελευταία 10, έχουν περάσει κάτω από τα δοκάρια 12 τερματοφύλακες, που ήρθαν με προϋπόθεση να παίξουν βασικοί. Ακόμα και όταν ο Δικέφαλος αποφάσισε να δώσει πολλά λεφτά για να καλύψει τη θέση, εκ του αποτελέσματος έγιναν λάθος επιλογές.
Τη σεζόν 2010/11, ο Δικέφαλος είχε κάτω από τα δοκάρια του τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος αποτελεί ίσως τον τελευταίο που στηρίχθηκε η ομάδα για δύο και παραπάνω χρόνια. Ο Έλληνες πορτιέρε, κατέγραψε 26 συμμετοχές. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Ντάριο Κρέσιτς βασικό, χάνοντας τη θέση του στα μέσα της χρονιάς. Ωστόσο, κατάφερε να καταγράψει 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Ανάλογη ήταν και η επόμενη σεζόν, με τους δύο τους να μοιράζονται τις συμμετοχές, ενώ γάντια άρχισε να βάζει και ο νεαρός τότε Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος κατέγραψε 10 συμμετοχές.
Η σεζόν 2012/13, έφερε αλλαγές κάτω από τα γκολποστ, με τη χρονιά να ξεκινάει με τον Παναγιώτη Γλύκο. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν, μία κόκκινη κάρτα τον έφερε στον πάγκο τον Σανθ Χακόμπο να παίρνει την ευκαιρία του και να κρατά τη θέση. Και αυτός στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε, με τον Δικέφαλο να αναγκάζεται και πάλι να αλλάξει πλάνα. Έτσι, αποκτήθηκε ο Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος πραγματοποιούσε μία πολύ καλή χρονιά με τον Ατρόμητο. Η ιστορία δεν άλλαξε…
Ο Καμερουνέζος έχασε τη θέση του στα playoff της συγκεκριμένης χρονιάς, με τον Γλύκο να παίρνει και πάλι τα «ηνία».
Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν αλχημείες και τα επόμενα χρόνια, με τον Παναγιώτη Γλύκο τελικά να είναι αυτός που έκατσε περισσότερες φορές στο τέρμα, αν και ποτέ δεν αποτελούσε βασική επιλογή.
Τη σεζόν 2015/16, ο Φρανκ Άρνεσεν κλήθηκε να φτιάξει τη δική του ομάδα και να ανανεώσει το ρόστερ. Θέλοντας να φέρει παίκτες προοπτικής, αποφάσισε να ντύσει στα «ασπρόμαυρα» τον Ρόμπιν Όλσεν, που μέχρι τότε αγωνιζόταν στη Μάλμε. Στα 13 πρώτα ματς που αγωνίστηκε ως βασικός, δέχτηκε 14 γκολ, στα περισσότερα των οποίων είχε μεγάλη ευθύνη. Έτσι, αποφασίστηκε να μη στηριχθεί περαιτέρω, καθώς και το ενδεχόμενο να μείνει εκτός στόχων από νωρίς ο Δικέφαλος ήταν ορατό.
Ο Παναγιώτης Γλύκος, για άλλη μία χρονιά, κλήθηκε να υπερασπιστεί και πάλι την εστία. Όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός, τον άφησε και πάλι για πολύ μεγάλο διάστημα εκτός, με τον Δικέφαλο να αποκτά τον Μάρκο Βελλίδη ως αντικαταστάτη για το διάστημα που θα έλειπε. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, που ήρθε ως μεταγραφή από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έπεισε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, αφού σε 14 ματς, δέχτηκε 15 γκολ.
Ανάλογη και η επόμενη σεζόν (16/17), με τον Ζέλικο Μπρκιτς να είναι το νέο πρόσωπο, χωρίς όμως εμπνέει εμπιστοσύνη όσο αγωνίστηκε.
Ο Λούμπος Μίχελ ανέλαβε τεχνικός διευθυντής, με την κάλυψη της θέσης του τερματοφύλακα να απασχολεί έντονα άπαντες στους «ασπρόμαυρους». Ο Σλοβάκος βρέθηκε σε συζητήσεις με πολλούς πορτιέρε, ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα, όπως ο Γκιγιέρμο Οτσόα. Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή, με τον Ροντρίγκο Ρέι τελικά να έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η ενσωμάτωσή του στην ομάδα μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί άμεσα, με την συγκεκριμένη επιλογή να αποδεικνύεται λάθος, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Έτσι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που ήρθε ως δεύτερος τερματοφύλακας (δεδομένης και της απουσίας του τραυματία Γλύκου), πήρε γάντια βασικού και κατάφερε να κρατήσει τη θέση του μέχρι και φετινή έναρξη της σεζόν. Άλλωστε, πέρυσι πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή χρονιά, όντας βασικός και αναντικατάστατος, όμως φέτος κατάφερε να χάσει (έστω και προσωρινά) τη θέση του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου