Αρχικά, είναι αλήθεια, ότι ο ΠΑΟΚ επένδυσε πολύ στο κεφάλαιο Κουαλιάτα (το δείχνουν και τα 1,8 εκατ, ευρώ που ξόδεψε για να τον αγοράσει) που μέχρι στιγμής δείχνει ανέτοιμος. Με δηλωμένη, αλλά όχι επαρκώς επεξηγημένη την πολιτική αυτάρκειας στον κόσμο του ΠΑΟΚ (δεν αναλύθηκαν, για παράδειγμα, οι δυσκολίες που δημιουργεί επιχειρηματικά στον Σαββίδη ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας), η αρχική σκέψη των Σαββίδη-Μπότο-Λουτσέσκου, μετά το μεταγραφικό ντεμαράζ του Ιουνίου και του μισού Ιουλίου (η απόκτηση του Νάρεϊ ανακοινώθηκε 18 Ιουλίου και ήταν η τελευταία για την πρώτη ομάδα, αφού η ανακοίνωση της συμφωνίας με Νάσμπεργκ που έγινε αρχές Αυγούστου ήταν γνωστή πριν αρχίσουν επισήμως οι μεταγραφές), ήταν ο ΠΑΟΚ να ψάξει για μεταγραφή υψηλού συμβολαίου προς τα τέλη Αυγούστου. Υπολόγιζαν στα έσοδα από την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, που όμως χάθηκαν νωρίς-νωρίς λόγω του αποκλεισμού από την Λέφσκι.
Ήταν τότε που «έπαιζε» και το όνομα του Σοτέλδο, που αποσύρθηκε οριστικά μετά τον αποκλεισμό και την δυσκολία στην αποχώρηση του Κούρτιτς με το συμβόλαιο των 1,3 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση του Σλοβένου και η προοπτική πώλησης του Ντόουγκλας άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν μία από τις δύο γινόταν πράξη, ο ΠΑΟΚ να πάρει δεκάρι. Τελικά, ούτε από εκεί προέκυψε εξέλιξη με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να «παγώσει» τις έρευνες για την απόκτηση μεσοεπιθετικού.
Η περίπτωση του Πάολο Φερνάντες που ήρθε στο προσκήνιο μετά το φιλικό με τον Βόλο και την πολύ καλή εμφάνισή του, αντιμετωπίστηκε ως ευκαιρία λόγω της καλής σχέσης Σαββίδη-Μπέου, όμως, ο ατζέντης του Ισπανού είχε διαφορετική άποψη. Έτσι, ο ΠΑΟΚ, χωρίς να θέλει να χαλάσει την ισορροπία εσόδων-εξόδων (γι’ αυτό και δεν προχώρησε η συμφωνία Μπότο-Μαρτίνς), βασικός κανόνας της αυτάρκειας, κατέληξε στο να ολοκληρώσει την μεταγραφική περίοδο χωρίς να πάρει, για δεύτερο καλοκαίρι, το δεκάρι που ζήτησε ο Λουτσέσκου που, πάντως, είχε στείλει το μήνυμα: «αν αποκτηθεί μεσοεπιθετικός έχει καλώς, αν όχι θα παλέψω με αυτούς που έχω».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου