Κατατάξαμε αυτούς τουςπρώτους αγώνες σε κατηγορίες ανάλογα με:
- την απόδοση του στοιχήματος και
- το πώς έπαιξαν οι ομάδες και αν κάποια επιβλήθηκε της άλλης με βάση κατοχή της μπάλας, ευκαιρίες, τελικές, κόρνερ, επικίνδυνες επιθέσεις.
1) Όσον αφορά στην απόδοση του στοιχήματος, ο πρώτος αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα, είχε απόδοση 1,37. Σε επτά αγώνες στους οποίους ενώ ο γηπεδούχος είχε πολύ χαμηλή απόδοση φαβορί, κάτω από 1,40 και έφερε Χ, όπως ο ΠΑΟΚ, στους πέντε πέρασε τελικά μετά από τον 2ο αγώνα με νίκη έξω (στον ένα μετά από παράταση), και αποκλείστηκε στους δύο.
2) Όσον αφορά στην εικόνα του παιχνιδιού, είχαμε τον ΠΑΟΚ με την Ριέκα να έχει κατοχή 66%, ευκαιρίες 21-5, σουτ 14-4, κόρνερ 17-3, επιθέσεις διπλάσιες και επικίνδυνες επιθέσεις τριπλάσιες. Άρα καθολική υπεροχή.
Βρήκαμε πέντε αγώνες στους οποίους ο γηπεδούχος είχε εξ’ ίσου καθολική υπεροχή αλλά έφερε Χ, όπως ο ΠΑΟΚ με τη Ριέκα.
Και στους πέντε πέρασε τελικά νικώντας εκτός έδρας (στον ένα στην παράταση).
Σε δύο αγώνες στους οποίους ο γηπεδούχος είχε και χαμηλή απόδοση ως φαβορί και καθολική υπεροχή, αλλά παρ’ όλα αυτά έφερε Χ, ακριβώς όπως ο ΠΑΟΚ δηλαδή, πέρασε και στους δύο, νικώντας έξω.
Συμπέρασμα
Το συμπέρασμα είναι ότι μια ομάδα η οποία στον πρώτο αγώνα αντιμετώπιζε την αντίπαλό της εκτός έδρας και α) είτε από τις στοιχηματικές εταιρίες θεωρείται πολύ χαμηλότερης ποιότητας της αντιπάλου της, β) είτε, η αντίπαλος της επιβλήθηκε καθολικά και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να την νικήσει και έφερε Χ, όπως τώρα για παράδειγμα η Ριέκα, χάρηκε για το ‘σκορ πρόκρισης’ αλλά ποτέ δεν κατάφερε στην έδρα της να νικήσει και να προκριθεί.
Άλλωστε και ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν, τέσσερις φορές με αυτά ακριβώς τα δεδομένα πήρε εκτός έδρας 1-1 από πολύ καλύτερο αντίπαλο (δύο φορές με τον Άγιαξ, μία με τη Σάλκε και μία με την Μπενφίκα) αλλά ποτέ δεν κατάφερε να προκριθεί, μολονότι τότε είχε ισχύ και το εκτός έδρας γκολ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου