(απο inpaok.com)Το ματς του Άρη με τον ΠΑΟΚ είναι από αυτά που θα ξεχάσουμε όλοι γρήγορα. Πιστεύω του χρόνου τέτοια εποχή, ούτε καν θα θυμόμαστε τι έγινε σε αυτό…
Ο ΠΑΟΚ αν και ήταν η ομάδα που έδινε τον ρυθμό στον αγώνα με τον Άρη δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι το παιχνίδι έμεινε στο 0-0. Φυσικά, σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εξαιρετική εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη που στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να είναι συγκεντρωμένος.
Βέβαια, πλέον ο Έλληνας πορτιέρο παίζει και για τον εαυτό του, αφού το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και θέλει να διαφημιστεί με τις εμφανίσεις του, έτσι ώστε να προσελκύσει ενδιαφέρον από ομάδες σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του.
Ο ΠΑΟΚ όπως και στο παιχνίδι με τη Μίντιλαντ, έτσι και σε αυτό με τον Άρη είχε θέμα στην τελική προσπάθεια και στο γκολ, Άξιο αναφοράς είναι πως ο Δικέφαλος μένει άσφαιρος για δύο σερί παιχνίδια μετά τον Νοέμβριο και τη δύσκολη περίοδο που είχε περάσει. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει τον Λουτσέσκου και το επιτελείο του ενόψει του σημαντικού αγώνα με τους Δανούς την Πέμπτη.
Το παιχνίδι δεν νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση και κριτική, συγκρούστηκαν δύο διαφορετικά στυλ ποδοσφαίρου και αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που θέλει τη μπάλα στα πόδια του και του αρέσει να κάνει build up από πίσω, ενώ ο Τερζής αποφάσισε ο Άρης να χτυπήσει στην κόντρα και να προσπαθήσει με κάθετο ποδόσφαιρο να διασπάσει την άμυνα των «ασπρόμαυρων».
Μπορεί ο αγώνας να μην είχε πολλά-πολλά, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα άξια σχολιασμού. Αρχικά ο Φιλίπε Σοάρες που παρότι είναι στο 40% των δυνατοτήτων του αυτή τη στιγμή, έδειξε πως είναι όντως αυτό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ. Ψύχραιμος, μετρημένος, ποιοτικός και σίγουρα πιο ταχύς από τους Κούρτιτς και Σβαμπ, αλλά και πιο καλός τακτικά από τον Αουγκούστο.
Είναι γνωστό πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης αναφορικά με τη νέα σεζόν. Στον αγώνα με τον Άρη είδαμε να ξεκινούν στη βασική ενδεκάδα τρεις 22χρονοι (Σοάρες, Τσιγγάρας, Μιχαηλίδης) ένας 24χρονος (Σάστρε) και ένας 26χρονος (Αντρίγια). Δηλαδή πέντε από τους 11 ήταν στην ηλικιακη ομάδα που στοχεύουν να φέρουν στο ρόστερ της ομάδας οι Μπότο και Λουτσέσκου.
Τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως τελικά τα περισσότερα δάκρυα για τον Άλκη ήταν τελικά κροκοδείλια. Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ο αρχηγός της αντίπαλης ομάδας πηγαίνει με μια ανθοδέσμη να τιμήσει τη μνήμη ενός δολοφονημένου παιδιού, να του πετάνε κροτίδες και αντικείμενα από την κερκίδα και όλο το γήπεδο να τον βρίζει.
Επίσης τα πανό που αναρτήθηκαν και τα συνθήματα που ακούστηκαν επιβεβαιώνουν τους παρακάτω στίχους: «Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ...»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου