Γυρίζοντας πίσω στα παιδικά χρόνια του Χρήστου θα δούμε ένα παιδί που ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό από την κολύμβηση η οποία δεν ήταν ικανή να τον κρατήσει μακριά από το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια δοκίμασε το Ταεκβοντό , το μπάσκετ, τον στίβο αλλά το ποδόσφαιρο ηταν αυτό που έκανε τον πιτσιρικά τότε Χρήστο να ξεκινήσει να πηγαίνει στις ακαδημίες του Παύλου Μελά από την ηλικία των 10 ετών, ωστόσο οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν για τον ίδιο, καθώς στη δεύτερη χρονιά που αγωνίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έγινε αρχηγός στη Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονιας δείχνοντας τα στοιχεία που τον διακρίνουν, όπως το καλό παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια που βοηθάει την ανάπτυξη της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη ζωή του όταν ο ίδιος ήταν 13 ετών και όπως έχει πει μετά την ανανέωση του συμβολαίου του φερος, «Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Υπέγραψα στην ομάδα που αγαπάω, είναι μια επιβράβευση για τους κόπους μου και χάρηκα πολύ, γιατί θα συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας». Αυτοί οι κόποι για τον ίδιο ξεκίνησαν να αποδίδουν από μικρότερη ηλικία όταν σήκωσε τον τίτλο του πρωταθλητή με την Κ15 και την Κ17 του Δικεφάλου, αλλά δεν σταμάτησε εκεί , καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν 17 ετών έγινε μέλος της Κ19 των «ασπρόμαυρων» με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα.
Στην προετοιμασία του 2019 ο Χρήστος Ταλιχμανίδης βρέθηκε για πρώτη φορά στην προετοιμασία της Α΄ομάδας δείχνοντας πως ο ίδιος δεν λογίζεται πλέον ως… μικρός, αλλά ως ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί στα επόμενα χρόνια να αποτελεί βασικό στέλεχος του Δικεφάλου, με τον ίδιο να σημειώνει σε μεταγενέστερο χρόνο, «σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Νιώθω ευλογημένος που έχω δίπλα μου έμπειρους συμπαίκτες και αυτό με βοηθάει πολύ στον τομέα της βελτίωσης».
Η Μπαρτσελόνα, ο Τζόλης και οι σπουδές
Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης είναι της ίδιας… τάξης με τον Χρήστο Τζόλη, μαζί είχαν αγωνιστεί στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο του 2014, με την Κ12 των «ασπρόμαυρων» να επικρατούν με 2-1 απέναντι στην ομάδα από τη Βαρκελώνη, μία ιδιαίτερη στιγμή για την ακαδημία του Δικεφάλου.
Ο νεαρός γκολκίπερ μπορεί να τα πηγαίνει πολύ καλά κάτω από τα δοκάρια, αλλά δεν είναι ο μοναδικός τομέας με τον οποίο ασχολείται καθώς ο ίδιος μαζί με την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, είναι σπουδαστής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς όπως λέει οι γονείς του που τον συμβουλεύουν στα βήματα του, είναι αυτοί που επέμεναν να μην αφήσει τις σπουδές του.
Ο Παύλος Μελάς και η παράδοση στους γκολκίπερ
Ο Ταλιχμανίδης όπως και ο Μάριος Σιαμπάνης του Άρη είναι δύο γκολκίπερ που ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα από τον Παύλο Μελά, μία ομάδα που αποτελεί ειδικότητα της η ανάδειξη παικτών στον «1».
Ο υπεύθυνος της ακαδημίας του Παύλου Μελά, Kώστας Γεωργιάδης, στο παρελθόν είχε αναφερθεί στους δύο αθλητές, σημειώνοτας, «Τον Μάριο Σιαμπάνη τον βρήκα στην ακαδημία όταν ήρθα. Φαινόταν ότι μπορεί να κάνει καριέρα. Οσον αφορά τον Ταλιχμανίδη τον είχα στο προπαιδικό. Ο Χρήστος είναι ένα πειθαρχημένο παιδί. Είχε και τον πατέρα του που τον έστελνε στη σωστή κατεύθυνση. Ηταν άριστος μαθητής και μάλιστα πέρασε και στο πανεπιστήμιο. Είναι ένα παιδί με εκπληκτικό χαρακτήρα και πολλές ικανότητες. Του έλεγες ένα πράγμα και έκανε δύο. Με υπομονή θα παίξει και στην πρώτη ομάδα. Τα δύο αυτά παιδιά είναι παράδειγμα για την ακαδημία μας και δείχνουν με την πορεία τους ότι με δουλειά και υπομονή μπορείς να έχεις αυτά τα αποτελέσματα».
Οι προτάσεις που απέρριψε ο ΠΑΟΚ
Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ακόμα με τους… μεγάλους, ωστόσο αρκετές ομάδες από τη Superleague 2 έψαξαν το ενδεχόμενο δανεισμού του γκολκίπερ αλλά οι επιτελείς του Δικεφάλου πίστεψαν στις ικανότητες του και τη συνεισφορά του, μη παραχωρώντας τον στον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς θεώρησαν ότι η εξέλιξη του θα ήταν καλύτερη μέσα από το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Πάμπλο Γκαρσία, με τον νεαρό γκολκίπερ να περιμένει την ευκαιρία του...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου